Organisatie van Nederlandse Tandprothetici

Toegankelijke uitleg over het krijgen en onderhouden van een kunstgebit op kunstgebit.Steffie.nl

In samenwerking met Stichting Leer Zelf Online, Ons Tweede Thuis en dankzij een financiële bijdrage van de Stichting Zorg en Zekerheid heeft de ONT de Steffie-uitlegmodule ontwikkeld. In deze module wordt op eenvoudige wijze via animaties en geluidsfragmenten uitgelegd waar cliënten op moet letten wanneer zij voor het eerst een kunstgebit krijgen en hoe ze het kunstgebit kunnen onderhouden. De belangrijkste doelgroep van Steffie zijn mensen met een verstandelijke beperking, maar de uitleg kan ook gebruikt worden door bijvoorbeeld laaggeletterden of anderstaligen. Benieuwd naar de Steffie-uitlegmodule over het kunstgebit? Klik dan hier. Meer weten over Steffie? Lees dan verder.

Steffie is een vorm van e-learning die onafhankelijke en begrijpelijke informatie aanbiedt in Nederland. De belangrijkste doelgroep van Steffie zijn mensen met een verstandelijke beperking.  De website wordt ook gebruikt door laaggeletterden, anderstaligen, senioren, kinderen, migranten en vluchtelingen. Aan de hand van animaties en geluidsfragmenten wordt een eenvoudige uitleg gegeven over diverse onderwerpen zoals het aanvragen van toeslagen, DigiD en zorgverzekeringen, maar bijvoorbeeld ook over mobieltjes en internetten. Aan de hand van deze uitlegmodules wordt gepoogd de (sociale) zelfredzaamheid van de doelgroep te vergroten.  

Sinds kort is er ook een Steffie-uitlegmodule over het kunstgebit. De module is ontwikkeld door de ONT in samenwerking met de Stichting Leer Zelf Online, Ons Tweede Thuis en dankzij een financiële bijdrage van de Stichting Zorg en Zekerheid. De uitleg bestaat uit twee delen, namelijk een uitleg over het krijgen van een (eerste) kunstgebit en over het onderhouden van het kunstgebit. De uitleg is gemaakt aan de hand van bestaande informatie en een focusgroep-interview met ervaringsdeskundigen. Vervolgens heeft een klankbordgroep van tandprothetici bestaande uit Luko van ’t Hoenderdaal, Michiel Roebroek, Rob van Straten en Rick Veringmeier kritisch meegekeken. Na de jaarwisseling zal er een feestelijke lancering plaatsvinden vande Steffie-uitlegmodule. Wil je de Steffie-website alvast bekijken? Klik dan op deze link.  

Je kunt de uitlegmodule ook op jouw eigen website plaatsen door gebruik te maken van de volgende embedcode: <iframe src="https://kunstgebit.steffie.nl"  style="width: calc(100% - 10px); height: 700px; border: 5px solid #326889; "></iframe>